bruiloftsdiner

ZO WORDT JULLIE BRUILOFTSDINER HET BESTE DINER OOIT

Het bruiloftsdiner is absoluut één van de hoogtepunten van jullie huwelijksdag en moet dan ook fan-tas-tisch zijn. Gezellig met al je lieve vrienden en familie aan tafel zitten, eten waar je je vingers bij aflikt, wellicht tussen de verschillende gangen door een mooie speech en natuurlijk wordt er ook héél veel geproost. Met deze tips wordt jullie bruiloftsdiner het beste diner ooit!

THE PERFECT DINNER TABLE

Dromen jullie van samen met jullie gasten dineren aan één lange tafel of vinden jullie het gezelliger om aan meerdere kleine ronde tafels te eten? Zoveel mensen, zoveel wensen. Alles is mogelijk! We kijken altijd samen wat er qua ruimte mogelijk is op jullie trouwlocatie.

Vanaf het moment dat we beginnen met de organisatie van jullie bruiloft, vraag ik jullie om op Pinterest foto’s te verzamelen van dinertafels die jullie mooi vinden. Ik haal uit al deze foto’s jullie favoriete onderdelen en stel op die manier de dinertafel samen waar jullie altijd al van hebben gedroomd.

Een dinertafel is niet compleet zonder heel veel kaarsen, maar zorg er wel voor dat wanneer je buiten dineert de kaarsen in een kaarsenhouder of cilindervaas staan zodat ze niet uitwaaien.

Ik adviseer ook altijd om een tafelschikking te maken voor het diner. Jullie weten zelf namelijk goed welke gasten het gezelligst met elkaar overweg kunnen en op deze manier voorkom je ook dat sommige stellen niet naast elkaar kunnen zitten. Als je de tijd neemt om een tafelschikking te maken, zullen bijna al je gasten tevreden zijn met de plek die je ze toewijst.

Begin bij het maken van de tafelindeling met jullie zelf in het midden van de tafel en werk zo naar buiten toe, dit werkt het makkelijkst. Komen jullie er zelf niet uit, dan kijk ik natuurlijk graag even met jullie mee.

Laat mooie naamkaartjes maken (of schrijf ze zelf) en leg deze neer zodat de gasten makkelijk hun plekje kunnen vinden. Leg de naamkaartjes alvast op de juiste volgorde van de tafelschikking. Dit werkt heel fijn en scheelt veel tijd voor degene die jullie tafel klaarzet.

GRAND ENTRANCE

Je kunt je bruiloftsdiner natuurlijk beginnen door tegelijk met alle gasten aan tafel te gaan zitten, of we doen het zo en beginnen het diner meteen met een flinke knaller……

Ik zorg ervoor dat jullie gasten alvast aan tafel zitten met een lekker wijntje en instrueer ze dat ze hun servetten mogen gebruiken tijdens jullie opkomst. We zetten een knaller van een nummer aan, al jullie gasten gaan staan en dannn……. maken jullie je spetterende entree bij het diner. Hoppaaaa zwaaien maar met die servetten!

In België wordt het nummer Les Lacs du Connemara van Michel Sardou , ook wel bekend als het zakdoekenlied, hiervoor heel vaak gebruikt. Het nummer begint heel rustig, maar na een tijdje gaat het los en ik kan je verzekeren dat het grootste gedeelte van je gasten dan op hun stoel staat. Wat mij betreft kan je je diner niet beter beginnen!

Willen jullie ook een spetterende entree maken, maar vind je Les Lacs du Connemara helemaal niks? Check dan eens een van deze nummertjes, de sfeer zit er hierna gegarandeerd meteen goed in!

Bem-vindo Antony ~ Sarita Lorena

Shots (broiler remix) ~ Imagine Dragons

Praise you ~ Gamper & Dadoni

Million voices ~ Otto Knows

Volare ~ Gipsy Kings Leuk voor een Italiaanse bruiloft!

When love takes over ~ David Guetta

Take me out ~ Franz Ferdinand

Trouwen in België

Foto door Tous les Jours

WINE + DINNER = WINNER

Wanneer jullie voorafgaand aan de bruiloft een tripje maken naar jullie trouwlocatie, regelen we een proeverij zodat jullie alle gerechten en wijnen alvast een keertje kunnen proeven. Zo weten we namelijk zeker dat jullie gasten omvergeblazen gaan worden door al het mega lekkere eten tijdens jullie bruiloftsdiner.

Het is heel leuk om mooie menukaarten te laten maken zodat alle gasten kunnen zien wat voor een heerlijk diner ze geserveerd krijgen. Je kunt deze per persoon laten maken of je maakt er een aantal om in het midden van de tafels te zetten. Allebei heel leuk!

Voor de gasten met dieetwensen regelen we uiteraard een aangepast menu, zodat ook zij heerlijk kunnen genieten. Zorg ervoor dat je deze dieetwensen en eventueel allergieën altijd goed communiceert met de cateraar. Bespreek het ook met de desbetreffende gasten en laat ze weten dat zij een aangepast menu geserveerd zullen krijgen.

Het is handig om een klein lintje te maken aan de stoelen van de gasten met dieetwensen, zo kan de bediening deze personen makkelijk herkennen.

SPEECHES

Het bruiloftsdiner is ook een uitstekend moment voor speeches. Ze vormen een mooie opvulling tussen de verschillende gangen door en er is volop aandacht voor wat er gezegd wordt. Het beste is om de speech direct te laten starten nadat de laatste gast zijn gerecht op heeft. Als je langer wacht zullen er namelijk veel gasten van tafel gaan om te gaan roken en naar het toilet te gaan.

Het is heel belangrijk om vooraf goed met de cateraar te bespreken dat er gespeecht gaat worden en laat ook duidelijk weten hoelang de speeches duren. Instrueer de catering dat alle glazen bijgeschonken moeten zijn, zodat alle gasten een lekker vol glas hebben om te proosten. 

Zorg er ook voor dat er een microfoon aanwezig is, zodat de speech voor iedereen goed verstaanbaar is. Soms wordt een speech uit het hoofd gedaan, maar meestal heeft degene die speecht wel een spiekblaadje. Het kan daarom fijn zijn om een sprekerstafel neer te zetten. Deze is vast ook gebruikt tijdens de ceremonie en kun je dus goed hergebruiken bij het diner. Zorg ook voor goede verlichting, zodat het blaadje goed te lezen is.

THE WEATHER

Kijk altijd goed naar de weersvoorspellingen. Koelt het ’s avonds af? Hang dan wat lekkere fleecedekentjes over de stoelen of zet wat heaters bij de dinertafel.

Blijft het juist heel warm? Zorg dan voor beschutting en zet de flessen wijn en kaarsen pas op tafel wanneer het diner gaat beginnen. 

Zijn er muggen? Zorg dan dat er flesjes Deet aanwezig zijn zodat alle gasten zich even kunnen inspuiten tegen de muggen.

Met al deze tips gaat jullie bruiloftsdiner absoluut een onvergetelijke ervaring worden!

BUON APPETITO

BUEN PROVECHO

BUON APPÉTIT

EET SMAKELIJK