BRUILOFT EMERGENCY KIT

Misschien heb je er nog nooit eerder van gehoord of over nagedacht, maar een bruiloft emergency kit is onmisbaar op je trouwdag. We gaan er natuurlijk vanuit dat je bruiloft zonder grote problemen verloopt, maar mocht er toch een onverwacht ongelukje of blunder plaats vinden, dan is een bruiloft emergency kit jouw redder in nood.

Nou is het natuurlijk niet de bedoeling dat jij als bruid de hele dag met een hutkoffer vol spullen rondloopt. Leg de emergency kit neer op je trouwlocatie en jou kan niks meer gebeuren. Maak je tijdens je trouwdag gebruik van meerdere locaties? Vraag dan aan je ceremoniemeester of getuige of hij/zij wil zorgen dat je emergency kit altijd in de buurt is.

Ik heb een lijst voor je samengesteld met items die zeker niet mogen ontbreken in jouw emergency kit. 

OH SHIT! KIT

S.O.S WEDDING DRESS

Fashion tape Dit doorzichtige tape zorgt ervoor dat je jurk goed op z’n plaats blijft zitten. Ideaal voor strapless- en laag uitgesneden jurken.

♡  Naaisetje en schaartje

♡  Veiligheidsspelden

♡  Make-up remover doekjes of baby doekjes Handig om kleine vlekjes op je trouwjurk mee te verwijderen.

♡  Panty Draag je een panty? Zorg er dan voor dat je altijd een reserve panty bij je hebt.

BEAUTY EMERGENCIES

♡  Reserve achterkantjes voor je oorbellen Voor het geval dat je er een kwijt raakt.

♡  Haarlak

♡  Schuifjes

♡  Blotting paper Hè wat? Blotting papers zijn kleine velletjes papier die je makkelijk mee kunt nemen. Dit dep je op de glimmende gedeeltes van je gezicht, het papiertje neemt dan overtollig talg op waardoor je huid er weer matter uitziet. Onmisbaar tijdens een bruiloft midden in de zomer dus!

♡  Deodorant en parfum 

♡  Make-up voor een touch up Je kunt ervoor kiezen om gedurende de dag een touch up van je make-up te laten doen door je visagist. Wanneer je hier niet voor kiest, zorg er dan voor dat je wat make-up meeneemt zodat je het zelf kunt bijwerken wanneer het nodig is.

♡  Wattenstaafjes Mocht je een uitschieter maken tijdens het bijwerken van je make-up.

♡  Pincet

♡  Tandenborstel en tandpasta Zodat je je na het diner even kunt opfrissen en je je avondgasten met een stralende glimlach kunt ontvangen.

JUST IN CASE

♡  Pleisters en blarenpleisters

♡  Zakdoekjes For your happy tears.

♡  Pijnstillers Heb je last van hooikoorts en trouw je in de zomer? Vergeet dan niet ook wat hooikoorts pilletjes mee te nemen.

♡  Smint For a fresh first kiss.

 Flip flops Zodat jij ’s avonds de show kan stelen op de dansvloer zonder pijnlijke voeten.

♡  Mueslireep Een hangry bride is natuurlijk voor niemand leuk.

Best wat spullen hè voor een stressloze bruiloft? Er gebeurt altijd wel iets waar je niet op gerekend hebt en hoe lekker is het dat je dan op dat moment naar je emergency kit kan grijpen. Better safe than sorry! Wie weet heb jij het zelf niet nodig, maar een van je vriendinnen wel. Die gaan je zeker weten heel dankbaar zijn!

SOME EXTRA TIPS

Heb je een vlek in je trouwjurk? Altijd deppen, nooit wrijven. Wrijven maakt de vlek groter en beschadigt de stof. Maak eerst de stof rondom de vlek nat, dit voorkomt dat de vlek zich verspreidt. Krijg je de vlek er niet uit met een make-up remover doekje? Dan kun je een wit krijtje gebruiken om je vlek mee weg te werken.

♡ Heeft de top van jouw jurk pailletten of kraaltjes? Dat kan nog wel eens gaan schuren tegen de onderkant van je bovenarmen. Heel vervelend! Met deze spray van Smoovall heb je daar niet of nauwelijks last meer van.

♡ Traditioneel gezien is het gebruikelijk om rijst te strooien naar het pas getrouwde bruidspaar, maar op veel trouwlocaties mag dit niet meer. Bellenblaas wordt nu vaak als alternatief gebruikt, dit geeft een super mooi effect! Zorg er hierbij wel voor dat je speciale bellenblaas gebruikt die niet vlekt. 

Bruiloft emergency kit checklist
Checklist