Trouwen in Italië

ITALIAANSE BRUILOFT

Op 5 september 2020 ben ik getrouwd met mijn grote liefde Max. Ik neem je even mee naar onze eigen Italiaanse bruiloft, dan leer je me meteen wat beter kennen.

BELLA ITALIA

Een heel weekend lang op een prachtige plek met al je favoriete mensen de liefde vieren, dat is waar Max en ik van droomden. Al heel snel waren we erover uit dat dit in Italië moest gaan gebeuren. Niet eens per se omdat we zo’n speciale band hebben met Italië, maar het leek ons gewoon hét ideale land voor onze bruiloft. Ze hebben er de lekkerste wijnen, eten waar je je vingers bij aflikt, de allerliefste mensen en het is er zo ongelofelijk mooi.

Al heel snel wisten we welke locatie het moest worden, het oude klooster Castello di Massi in Valfabbrica, Umbrië. Al na het zien van een aantal foto’s en filmpjes waren we erover uit, dit is absoluut de plek waar we onze Italiaanse bruiloft willen vieren.

Als je in het buitenland trouwt, kun je ervoor kiezen om met lokale leveranciers te werken of om je favoriete leveranciers uit Nederland mee te nemen. Wij hebben voor onze bruiloft gekozen voor de laatste optie. Natuurlijk zijn er in Italië ook heel veel goede fotografen en visagisten, maar toch is hun stijl vaak nét even iets anders dan dat wij in Nederland gewend zijn. De ceremonie wilden we sowieso in het Nederlands doen, we hebben er dan ook voor gekozen om een Nederlandse trouwambtenaar mee te nemen naar Italië.

CORONA

Tijdens het plannen van onze Italiaanse bruiloft, hadden Max en ik het over het afsluiten van een huwelijksverzekering. Lachend zeiden we nog tegen elkaar dat we toch echt niets konden bedenken waarom onze trouwdag niet door zou kunnen gaan. En toen….kwam in maart het coronavirus in de wereld. We probeerden positief te blijven en hadden goede hoop dat onze bruiloft gewoon door kon gaan. Wel hadden we voor de zekerheid alvast een plan B datum in 2021 gepland.

Samen met onze weddingplanner Inge hielden we de ontwikkelingen rond het virus nauw in de gaten, het bleef namelijk tot op het laatste moment toch wel een beetje spannend of alles door kon gaan. Verschillende vluchten van onze gasten waren geannuleerd en moesten worden omgeboekt. Ook hadden we 6 gasten uit de Verenigde Staten uitgenodigd, die konden er door de reisbeperkingen helaas niet bij zijn. Best een gedoe dus, maar toen iedereen eenmaal bij ‘Castello di Massi’ middenin de heuvels van Umbrië aankwam was alle corona-stress die voorafging aan de bruiloft meteen vergeten. Het hele weekend was van begin tot eind echt perfect, ik zou niets kunnen bedenken wat anders had gemoeten.

4 SETTEMBRE

Op vrijdagmiddag kwamen onze 30 gasten aan bij het prachtige ‘Castello di Massi’. Er stond een heerlijke Aperol Spritz op ze te wachten en Max en ik hadden voor iedereen goodiebags gemaakt met daarin allerlei dingen die goed van pas zouden komen dat weekend. Een hangover kit, een waaier (kon geen kwaad bij een heerlijk temperatuurtje van 30°), een armbandje voor de vrouwen, snacks, wat te drinken en een handgeschreven kaartje. Het weekend kon beginnen!

Nadat iedereen zijn koffer had uitgepakt en zich had opgefrist, begonnen we het weekend met een relaxte pool party. Lekkere drankjes, goede muziek en een strakblauwe lucht, wat wil je nog meer. Door alle gekke omstandigheden dit jaar kon deze zomer bijna niemand op vakantie naar het buitenland. Al onze gasten hadden dan ook extra uitgekeken naar dit weekend. Na de poolparty was het tijd om klaar te gaan maken voor een echte Italiaanse pizza party. Die avond werden de lekkerste pizza’s uit de houtoven geserveerd en zijn er ook heel wat glazen Prosecco doorheen gegaan. DJ’s Flo Phielix & Jeff Smink hadden voor ons een fantastische 90’s mix gemaakt, het dak ging er dus meteen af!

5 SETTEMBRE

Zaterdagochtend stond er een heerlijk ontbijtje voor ons klaar en daarna was er tijd om lekker te relaxen bij het zwembad. Hoe fijn om je trouwdag zo ontspannen te mogen beginnen! Mijn haar en make-up werden ‘s middags gedaan door Florence Claire. We hadden hier lekker ruim de tijd voor genomen, dus ook hier was geen stress te bekennen. Een paar maanden voor de bruiloft had ik al een proefsessie met Florence Claire gehad. Ik was toen al heel blij met de look die zij had gecreëerd, maar toen ik op de grote dag het complete plaatje inclusief trouwjurk zag was ik nog enthousiaster. Het was precies zoals ik het in gedachte had!

IL MATRIMONIO

Onze ceremonie was buiten op het landgoed, met prachtig uitzicht over de heuvels van Umbrië. We kozen Jaap Loonen als onze trouwambtenaar, hier zijn we nog steeds zo ontzettend blij mee! Alle voorbereidingsgesprekken waren al super gezellig en we voelden ons meteen op ons gemak bij Jaap. Tijdens de ceremonie heeft hij ons verhaal precies weten te vertellen zoals het is. Eén van onze gasten vroeg of wij Jaap al langer kenden, het leek namelijk net of hij ons al jaren kende. Hij heeft er echt iets onvergetelijks van gemaakt, we kunnen hem niet genoeg bedanken.

Na de ceremonie volgde een mega relaxed apperitivo in de rozentuin met allerlei lekkere hapjes en natuurlijk Prosecco om mee te proosten. Ondertussen zijn Max en ik er even tussen uit gesneakt om tijdens het golden hour onze fotoshoot te doen met onze fotograaf Amanda Drost. Ik ben zo onwijs blij met de foto’s die Amanda dat weekend heeft gemaakt. Ze heeft echt het gevoel en de emotie van het weekend weten vast te leggen, waardoor we bij het terugzien van de foto’s onze bruiloft weer een beetje herbeleven.

‘s Avonds werd er een heerlijk Italiaans diner geserveerd. Zo gezellig om met al je favoriete mensen aan een prachtig gedekte tafel te zitten en samen te genieten van al dat lekkere eten en natuurlijk de beste Italiaanse wijnen. La dolce vita! Toen alle desserts op waren, was iedereen meer dan klaar voor een feestje. Max en ik openden het feest met een tikje foute openingsdans, daarna ging het meteen los op de dansvloer. De muziek werd die avond verzorgd door een Italiaanse DJ. We hadden van tevoren al onze favoriete nummers aan hem door gegeven. Hij had de helft van de tijd vast geen idee wat hij aan het draaien, maar inmiddels is ook hij helemaal bekend met De Jeugd Van Tegenwoordig haha. Het was echt een knalfeest!

6 SETTEMBRE

Op zondagochtend zat iedereen met een kleine kater bij het ontbijt na te genieten van de dagen ervoor. Eind van de ochtend was het dan toch echt tijd om uit te checken en al onze gasten uit te zwaaien. Max en ik zijn daarna meteen op onze huwelijksreis naar Rome gegaan, waar we de hele week echt nog met een glimlach van oor tot oor hebben rondgelopen. Dit was echt de Italiaanse bruiloft waar we zo van gedroomd hadden!

Ik kan een weekend bruiloft echt aan iedereen aanraden. Het is zo fijn dat je ruim de tijd hebt voor je gasten en echt van het moment zelf kan genieten zonder dat je aan een strak tijdschema vast zit. Doordat Max en ik gebruik hebben gemaakt van een weddingplanner, was het voor ons een heerlijk relaxed weekend. We hoefden zelf nergens aan te denken en hadden daardoor echt een ultiem vakantiegevoel.

HET WAS ECHT EEN MAGISCH WEEKEND!

IK WIL OOK EEN ITALIAANSE BRUILOFT

Deze Italiaanse bruiloft werd mogelijk gemaakt door

Trouwen Italië

Amanda Drost

Florence Claire

Jaap Loonen