Trouwjurk meenemen in het vliegtuig

ZO NEEM JE JE TROUWJURK MEE IN HET VLIEGTUIG

Leuk hoor trouwen in het buitenland, maar hoe neem ik eigenlijk m’n trouwjurk mee in het vliegtuig? Hierbij wat advies van de stewardess.

FASTEN YOUR SEATBELT

Elke vliegtuigmaatschappij heeft eigenlijk z’n eigen regels voor het meenemen van je trouwjurk in het vliegtuig. Check voor je reis dus altijd even wat de regels zijn van de maatschappij waar jij mee vliegt. Bij veel maatschappijen mag je je trouwjurk in de cabine meenemen in plaats van een stuk handbagage. Sommige vliegtuigen hebben een ‘kast’ waar ze jassen maar bijvoorbeeld ook jouw trouwjurk kunnen ophangen. Mocht dit niet het geval zijn, vraag dan even aan de cabin crew of zij je willen helpen met het opbergen van je trouwjurk in de bagagebak. Zorg er in ieder geval voor dat je jurk in een kledinghoes of netjes opgevouwen in een trolley zit, zodat ‘ie niet vies kan worden of beschadigd raakt.

Heb jij een grote prinsessenjurk die niet in je handbagage past? Zelf zou ik er nooit voor kiezen om een trouwjurk als ruimbagage in te checken, er raken namelijk regelmatig wat koffers ‘kwijt’. Wat kun je dan wel doen? Een extra stoel bijboeken voor je trouwjurk! Klinkt chique en dat is het ook zeker, maar dan weet je in ieder geval wel zeker dat ‘ie goed aankomt.

WHAT THE AIRLINES SAY

KLM

Je mag je trouwjurk in de cabine meenemen in plaats van een stuk handbagage. Wel moet deze verpakt zijn in een kledinghoes waarvan de afmetingen en het gewicht voldoen aan de richtlijnen. Je kunt er ook voor kiezen je trouwjurk mee te nemen als inbegrepen ruimbagage of in plaats van vooraf gereserveerde extra ruimbagage. 

TRANSAVIA

Je kunt je trouwjurk of trouwpak meenemen als handbagage. Houd er wel rekening mee dat we aan boord geen ruimte hebben om je jurk of pak op te hangen. Je trouwkleding moet dus in je handbagage passen. Past het niet in je handbagage en wil je het ook niet als ruimbagage boeken? Dan kun je een extra stoel boeken via ons Service Centre. 

RYANAIR

Als je trouwjurk voldoet aan de maximale afmetingen (55cm x 40cm x 20cm) en niet meer dan 10kg weegt, mag je hem meenemen in de cabine. Er is aan boord geen ruimte om de trouwjurk op te hangen, hij moet in een bagagebak worden geplaatst. Als je trouwjurk groter is dan de maximale afmetingen, dan kun je hem inchecken als ruimbagage. Mocht je dit niet willen, dan is er de mogelijkheid om een extra stoel te boeken voor je trouwjurk. 

EASYJET

Trouwjurken tot 56 x 45 x 25cm kunnen als handbagage aan boord worden meegenomen. Dit dient in het bagagevak of onder de stoel voor je te worden geplaatst. Helaas is het cabinepersoneel wegens de beperkte ruimte in het vliegtuig niet in staat om je trouwjurk te bewaren aan de voor- of achterzijde van het vliegtuig.

 

*Let op: dit zijn de huidige maatregelen, maar ze worden af en toe gewijzigd. Check ze daarom voor je reis nog even bij de desbetreffende maatschappij.

AFTER LANDING

Probeer je trouwjurk zo snel mogelijk na aankomst goed uit te hangen. Het is het beste om je trouwjurk na aankomst ook even te stomen. Zelf heb ik de handige stoomreiniger Steam & Go van Philips altijd bij me tijdens een huwelijksweekend. Deze werkt super en is ideaal om mee te nemen. Ook erg fijn voor je gasten, zij kunnen dan nog snel even hun bloezen en jurkjes stomen nadat deze in de koffer hebben gelegen. 

Heb je geen stoomapparaat in de buurt? No stress, je kunt je er gemakkelijk zelf een creëren in de badkamer. Hoe? Zet de douche aan op een warme stand en hang je trouwjurk zo dicht mogelijk bij de douchekop, maar ver genoeg zodat de jurk niet nat kan worden. Doe alle deuren en ramen dicht, wacht een paar minuten en tadaaa je hebt je eigen stoomapparaat. 

WE WISH YOU A PLEASANT FLIGHT!