Handige tips voor de groepsfoto's op jullie bruiloft

HANDIGE TIPS VOOR DE GROEPSFOTO'S OP JULLIE BRUILOFT

De groepsfoto’s op een bruiloft…. Door veel mensen niet gezien als het leukste onderdeel van de dag, maar eigenlijk toch wel écht een must.

Wat betreft groepsfoto’s had ik voor mijn eigen bruiloft eigenlijk maar één doel: het zo kort mogelijk houden. Max en ik hadden zelf geen zin in een uitgebreide poseersessie en ik gok dat onze gasten er hetzelfde over dachten. Op zo’n moment heb je namelijk gewoon zin om gezellig met elkaar te kletsen en te borrelen. We vonden het dan ook leuker om gedurende het weekend heel veel spontane foto’s van onszelf met onze gasten te laten maken in plaats van die ‘statige groepsfoto’s’. Toch hebben we tijdens het cocktail hour even een kort momentje voor de groepsfoto’s ingepland en achteraf ben ik mega blij dat we toch wat van deze foto’s hebben. Het is namelijk ontzettend waardevol om foto’s te hebben met de mensen die je het meest dierbaar zijn. Hoe leuk is het om over 20 jaar terug terug te kijken op deze mooie dag en al je favoriete mensen weer bij elkaar te zien staan?!

Wel ben ik er nog steeds voorstander van om dit moment zo efficiënt mogelijk in te richten, zodat het voor iedereen leuk blijft. Als je goed voorbereid bent is het zo gepiept en kunnen jullie daarna weer lekker door feesten.

Handige tips voor de groepsfoto's op jullie bruiloft

Foto door FOR LOVE WE LIVE

WISHLIST

Maak van tevoren een wensenlijstje met daarop de combinaties van mensen met wie je op de foto wil. Begin bijvoorbeeld met een groepsfoto met al je gasten en ga zo door tot de kleinste combinatie. Op die manier hoeven je gasten niet zo lang te wachten en is de kans dat sommige gasten er inmiddels tussenuit sneaken het kleinst.

Een wensenlijst voor je groepsfoto’s kan er als volgt uitzien:

– alle gasten + bruidspaar
– ouders van de bruid + bruidspaar
– familie van de bruid + bruidspaar
– ouders van de bruidegom + bruidspaar
– familie van de bruidegom + bruidspaar
– getuigen + bruidspaar
– bruid met vrienden
– bruidegom met vrienden

Probeer om niet meer dan 10 van deze combi’s te maken, het wordt namelijk al gauw saai als jullie steeds op dezelfde manier moeten poseren.

Geef je wensenlijstje aan je weddingplanner of ceremoniemeester en laat hem of haar opnoemen wie er aan de beurt zijn.

WHO'S NEXT?

Het is handig om ouderen en mensen die slecht ter been zijn als eerste te laten gaan, dan zijn zij snel klaar en kunnen ze daarna weer lekker rustig gaan zitten.

Aangezien veel kinderen de concentratieboog van een goudvis hebben kan het ook slim zijn om de foto’s met hen als een van de eerste combinaties in te plannen. Maar soms is het juist handig om de kinderfoto’s als laatste te plannen, als alle andere gasten weer weg zijn. Sommige kinderen kunnen namelijk best zenuwachtig worden van de aandacht van al die mensen er omheen! Jullie kennen de aanwezige kinderen zelf het beste en kunnen waarschijnlijk goed inschatten wat voor jullie het beste werkt.

TIMING

Ook het moment waarop je de groepsfoto’s inplant is van groot belang. Zelf vind ik het cocktail hour het beste moment voor ontspannen groepsfoto’s. Al je gasten hebben een lekker hapje en drankje gehad en zijn dan het meest relaxed, dit levert de leukste groepsfoto’s op. Na de foto’s kunnen jullie direct doorgaan naar het diner.

Handige tips voor de groepsfoto's op jullie bruiloft

Vraag aan jullie fotograaf hoe hij of zij het groepsfoto moment graag aanpakt. Zij hebben hier super veel ervaring mee en hebben zelf dan ook vaak originele ideeën en handige tips. Bijvoorbeeld hoe je leuke corona proof groepsfoto’s kan maken.

Met een fantastische fotograaf als FOR LOVE WE LIVE weet je in ieder geval zeker dat de groepsfoto’s van je bruiloft nooit saai zullen zijn!

1 reactie

Comments are closed.